Bijeenkomst Alzheimercafé Westerkwartier

Datum: 25-1-2022

Nu de maatregelen rondom corona zijn versoepeld nodigen wij u graag uit voor de eerstkomende bijeenkomst van het Alzheimercafé Westerkwartier van het seizoen 2021/2022.

Deze wordt gehouden op dinsdagavond 22 februari vanaf 19.30 uur in dienstencentrum ‘de Schutse’, Oldenoert 32 te Leek. De zaal is vanaf 19.00 uur open, de aanvang is om 19.30 uur. Het thema van de avond is: ‘’liefde wordt niet dement’’
Klik hier om het affiche te downloaden.

De avond begint met de documentaire met gelijknamige titel uitgezonden door het TV programma Kruispunt. Daarna gaat gespreksleidster Thea Kuiper samen met ervaringsdeskundige Jan Perlee in gesprek met de zaal.

LIEFDE WORDT NIET DEMENT
Dementie treft niet alleen de persoon die eraan lijdt. De ziekte verandert ook het leven van de partner grondig en dat van familieleden en van vrienden die dicht bij de dementerende persoon staan. Iemand van wie ze houden en om wie ze geven, wordt een ander mens.
Vele mantelzorgers ervaren naast de liefde en genegenheid die zij hebben, gevoelens als verdriet, woede, schuld of schaamte. De relatie verandert.
Hoe ga je om met deze gemengde gevoelens? Jan Perlee zal, na het bekijken van de hoopvolle documentaire ‘’liefde wordt niet dement’’ als ervaringsdeskundige hierover vertellen.


Graag willen wij u wijzen op de mogelijkheid van (aangepast) vervoer waarmee wij u van huis kunnen halen voor een vaste prijs van € 2,00 per keer (halen en brengen). Voor meer informatie kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot het informatieloket van ‘de Schutse’ tel. 0594 – 512334. Graag begroeten wij u op dinsdagavond 22 februari.